26 августа 2020

Як знищуюють українське капеланство



Сьогодні управління "нові ліца із СУВД" вигнали капелана отця Михаїла Бучака. Вибачте, але зараз буде дуже емоційний монолог не від свого імені, бо хочу далі служити, але не попасти під «блискуче керівництво» Синодального Управління військового духовенства (СУВД) Православної Церкви України. 
Спостерігаю що роблять з капеланством ПЦУ "новіє ліца” які зайшли у керівництво СУВД ПЦУ. Я від початку спостерігаю, що робили і чого досягли ці «паркетні генерал-капелани». І зараз можу констатувати, що нічого не зробили, так ще й руйнують те що будувалось від початку війни з Росією з 2014 року. 
Хіба це не знищення капеланства, коли кращих капеланів карають якимись папірчиками із штампом голови СУВД? Я думаю, що це посміховисько перед всім товариством військових капеланів. Що от. Михаїл Бучак їм зробив, щоб такі рішення були прийняті по ньому? Хай йому це в очі скажуть, але бояться… бояться … можуть тільки укази митрополиту Іоану підсовувати… невже так поступають священники? Особливо капелани які мають пряме відношення до війни, а не «тиловики». 
Я думаю, має бути соромно всім хто мовчить за таку «нагороду» за сумлінну працю на благо капеланства СУВД і взагалі ПЦУ. Московські священники вже пруться на наші місця по різних в/ч нам тут нав’язують розбрат і змінюють керівників голів Регіональних Відділень СУВД... вже і от. Василя Вирозуба знімали із Південного РВ… а його потім Блаженнійший Епіфаній нагородив… це як пояснити хлопці? Виходить що наш Блаженнійший не такої думки про Вирозуба як ви всі “новіє ліца” керовнікі що прийшли до руля СУВД? Що ви накерували за пів року? Покажіть? Та ви поділили все управління на касти… ситуація в Церкві була не легка..і Філарет вирішив відділитись від нашої церкви а тепер ще і ви тут ділите нас? То що такого страшного зробили ці священники? Що вони гірші за нас всіх? давайте тоді всіх з управління звільняйте і лишитеся ви всі що біля митрополита сидите в кабінетах, одні лиш «заступники голови». Вийдіть в люди і подивіться що робиться. Гляньте на реальну картину.. Чи вам засліпило очі. 
Я добре запам’ятав слова із писання, що Царство яке поділене в собі не устоїть. А ви зараз ділите його. Ви граєте на руку нашим ворогам москалям та РПЦ. Капелани через ваші ті бумаги шо ви видаєте в Києві тікають в Київський патріархат. То я зараз говорю про Фоменка… З офіційних розпоряджень лише три заборони та чого не можна робити капеланам. А коли ви вже почнете піклуватись про капеланів. 
Що ви доброго хочете принести управлінню цими заявами про звільнення з посад? Що? Чого варте управління без капеланів. Невже СУВД ліпше стане без капеланської роботи Михаїла Бучака чи без Василя Вирозуба чи без отця Тараса Волянюка, чи без Євгена Орди… ? Поясніть мені вашу логіку управління? До чого ці заміни? Шо ліпше стане? Та не нічого не стане бо ви ділете між собою нас… і ще й просто так звільняєте… Я думаю має бути вам соромно … якщо він у вас є. Просто покажіть вашу діяльність за пів чи скільки там року і подивимось .. може і вас треба звільняти за порушення, раз у нас все так дуже суворо… ми владиці тоже вміємо бумаги носити, щоб він підписав… 
А ви що робите за цей час? Бумаги видаєте, з громадськими організаціями, фундаціями чи профспілками боретесь? Кому що поганого зробила елементарна самоорганізація капеланів на місця шоб з нею так боротися? Що вона вас покусала, чи що? Якщо капелан “чудотворить” то так.. але до чого тут профспілка… Це навіть посторонні люди бачуть.
Займіться справами реальними, а не дурницями і боротьбою проти капеланів. Я вас прошу!!! Ми всі велика родина і не треба нас ділити на гірших і на ліпших через якісь свої примхи та дитячі обіди. Треба лиш робити свою роботу, виконувати обов’язки… бо скоро ви самі там в тому Києві будете на себе бумаги підписувати…

Автор: Отець Капелан.

0 comments:

Отправить комментарий