08 августа 2023

Увага зменшилася, а проблеми на Херсонщині залишились – БО «БФ Help For Ukraine»


Запит з боку постраждалих від підриву агресором Каховської ГЕС херсонців на продукти, гігієнічні засоби залишається високим. Проте допомоги від благодійних організацій становиться менше. Про це повідомляє пресслужба БО «БФ Help For Ukraine», волонтери якої за підтримки партнерів – БФ «Беркат», ASB, Christliche medizinische Hilfe direkt e.V., MEDICAL e.V. з Німеччини, представництва Nestlé.SA на вихідних доставили понад 6 т допомоги на Херсонщину.

За словами президента БО «БФ Help For Ukraine» Степана Асланяна, потреби мешканців постраждалих громад Херсонщини у продуктах харчування, засобах гігієни, обладнанні залишаються на високому рівні. Проте, сьогодні, коли спала перша потужна хвиля допомоги від благодійних організацій, самої допомоги від волонтерів надходить менше. «Ми постійно контактуємо і з гуманітарним штабом Херсонської ОВА, і з представниками конкретних громад, тому висновок про потреби – об’єктивний. Найбільша потреба - в продуктах харчування, гігієні, генераторах, системах очистки води та іншому специфічному обладнанні», - констатує очільник волонтерської організації

За даними пресслужжби БО «БФ Help For Ukraine» минулими вихідними на підтримку потерпілих мешканців Херсонщини в Центр видачі допомоги Дніпровської громади було доставлено близько 6 т найрізноманітніших продуктів та гігієнічних засобів, солодощі, продуктів харчування, одягу, розхідних матеріалів, крупи. (рисову кашу з овочами швидкого приготування та лише гречаних пластівців 800 кг).

«Волонтерська підтримка тут важлива для кожної людини, - підсумовує амбасадор фонду Євген Кошовий. - Бо війна - це трагедія нації, а не окремих родин. А повертаючи людям нормальні умови життя, ми даємо опору, віру і сили боротися далі за перемогу».

Нагадаємо, що це вже 5-та гуманітарна місія Фонду на Херсонщину. Напередодні до гуманітарного штабу Херсонської ОВА – волонтери завезли генератор, захисні окуляри, та респіратори, матраци, 35 ящиків одягу, стільки ж - засобів гігієни. До цього в регіон були доставлені дренажні насоси для брудної води, продукти харчування та гігієнічні товари, найрізноманітніший інструментарій, одяг, взуття, корм для домашніх тварин, генератори. Від української компанії ТОВ «Радомір-Агро» та ФОП Вихованець Б. О. (винахідник якої нині захищає Україну в лавах ЗСУ) - водоочисну портативну систему.

Всього, за даними пресслужби, Фонд за останні 2 місяці доправив мешканцям Херсонської області гуманітарної допомоги на півмільйона гривень.

«Ми дуже гнучкі, – підкреслив віце-президент БО «БФ «Help For Ukraine» Вілен Фаталов. - Як тільки потреба одного напряму закрита, оперативно відкриваємо інший. Тому всі, хто постраждав або потребує допомоги, звертайтеся. Ми готові надати необхідну допомогу та підтримку». Також волонтер додав подяку Міжнародному благодійному фонду «Nova Ukraine», мережі АЗК «OKKO» та компанії «Нова пошта» за сприяння в логістиці.

0 comments:

Отправить комментарий