10 ноября 2019

Громадськість просить Генпрокурора звернути увагу на прокурора Дмитруня




Громадська організація “Центр “Стоп корупції” звернулася до Генерального прокурора України Руслана Рябошапки з проханням звернути увагу на корупційну діяльність та злочинну бездіяльність прокурора Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області Юрія Дмитруня. Нижче публікуємо текст звернення.

“Пане Генеральний прокуроре! Нещодавно Ви сказали, що у кожного прокурора є власники. Ви праві на всі 100%. Власником прокурора Києво-Святошинського району Київської області Юрія Дмитруня є незаконний забудовник Антон Мирончук (компанія “Орлан-інвест груп”).

Ви сказали, що багато прокурорів бояться перевірки на доброчесність. Це правда. Особливо боїться перевірки на доброчесність Юрій Дмитрунь, якого ЗМІ неодноразово називали найбагатшим прокурором України.

Також Ви наголосили, що “у Кримінальному кодексі чи Кримінально-процесуальному кодексі немає такої підстави – не відкривати кримінальне провадження”. Так от, прокуратура Ірпеня відкрила провадження про несплату забудовником Антоном Мирончуком 13 мільйонів гривень пайової участі до бюджету. І за вказівкою прокурора Києво-Святошинського району Юрія Дмитруня наступного ж дня це провадження закрила. Пане Генеральний прокуроре! Це теж відбулося згідно ККУ чи КПК? Станом на сьогодні дане провадження прокуратурою закрито… Ви підтримуєте ці дії Києво-Святошинської прокуратури?

Ви сказали: “Справа має бути в суді. Всі справи, де є підозри, і слідство збере достатньо доказів, повинні йти в суд з обвинувальним актом». Так чому ж справу по несплаті пайової участі закрили наступного дня, а не довели її до суду? Чому Ваш представник у місцевій прокуратурі Юрій Дмитрунь не довів цю справу до суду, а дав команду закрити це провадження?

І найголовніше питання до Вас: чому Юрій Дмитрунь досі працює в системі прокуратури? Чому його не відсторонено?

Відповідь ми теж маємо. Юрій Дмитрунь перебуває на фінансуванні у забудовника Антона Мирончука, який і є фігурантом даного кримінального провадження по несплаті пайової участі.

І не лише даного провадження. Він фігурує багатьох справах як організатор побиття активістів та спалення їхніх автівок, як незаконний забудовник ЖК “Кампа” у місті Буча і т.д.

Крім забудовника Мирончука, прокурора Дмитруня фінансує забудовник Лісової Бучі Олексій Зіневич, який є фігурантом 5 кримінальних проваджень щодо розкрадання бучанської землі. До речі, про Бучу. Прокурор Дмитрунь, отримуючи від Зіневича та мера Бучі Анатолія Федорука, повністю саботує розслідування кримінальних проваджень по дерибану лісу в Бучі!
Реформа прокуратури може затягнутися, якщо не почати чистити її з низів. Бо з кожним днем такі люди дискредитують Ваші добрі наміри щодо реформ.

Віримо у Ваше щире бажання змінити прокуратуру з метою її високого служіння Конституції з неуклінним дотриманням ККУ та КПК”, - йдеться у зверненні.

0 comments:

Отправить комментарий