22 октября 2019

“Кривавий інцидент”: Супермаркети мають прибрати з полиць курятину “Епікур”


Представники міжнародного громадського руху "Громадський контроль" анонсували серію масштабних рейдів в супермаркетах України. 

У листах, скерованих на адресу українських супермаркетів, активісти попередили, що  рейди розпочнуться за тиждень. В рамках заходів представники громадського руху вилучатимуть з полиць та демонстративно знищуватимуть курятину "Епікур". 

Приводом для рейдів стала неналежна господарська діяльність  виробника курятини "Епікур" Володимир-Волинської птахофабрики. Остання систематично не дотримується технологічних норм виробництва, що призводить до порушення екологічних норм, які своєю чергою наражають на небезпеку людей і екосистему, пояснили активісти.

"Рішучість наших дій мотивована зокрема інцидентом, коли "Володимир-Волинська птахофабрика" відверто дозволила собі скидати криваві відходи виробництва у відкритий грунт і воду.

На численні скарги місцевих жителів, приписи та зауваження екологічних інспекторів компанія-виробник не реагує, продовжуючи свою злочинну діяльність, прикриваючись при цьому метровими парканами", - уточнили у "Громадському контролі".

Активісти нагадали, що сьогодні за фактом забруднення земель району проти службових осіб "Володимир-Волинської птахофабрики" відкрито кримінальне провадження. І закликали українські супермаркети утриматися від закупівлі курятини "Епікур" до з'ясування всіх обставин в рамках кримінального провадження. 

"В іншому випадку, наші активісти будуть змушені висвітлювати факт продажу неякісної продукції "Епікур" Вашою торговельною мережею, із залученням засобів масової інформації та громадських активістів", - попередили вони.

0 comments:

Отправить комментарий