15 сентября 2019

У Бучі вкрали 1 га землі через «схему Федорука-Зіневича-Согомоняна»



Після Революції Гідності дуже сильно активізувалися громадські організації, які позиціонують себе представниками учасників та ветеранів АТО. Начебто, на перший погляд, непогана справа. Втім, серед окремих представників таких організацій знайшлися шахраї, що почали спекулювати заслугами справжніх Героїв АТО і вчиняти спроби заробити на АТО.

Одним таких псевдоатошником виявився колишній бізнесмен з міста Маріуполь Армен Согомонян, який кілька років тому переселився у Ворзель Київської області. З того часу Армен Согомонян намагається заробити будь-яким шляхом.

По-перше, ця людина з метою наїздів на підприємців Київщини представляється радником Міністра внутрішніх справ України Авакова Арсена Борисовича. Хоча, сам Согомонян у поданих ним документах до складу однієї з громадських рад зазначив, що він був радником міністра МВС лише в період 2014-2015 років. Подейкують, міністр відмовився від такого радника саме через спроби Армена Согомоняна заробити на імені міністра, шантажуючи підприємців.

Армен Согомонян організував цілу бізнес-індустрію, вимагаючи з органів місцевого самоврядування та підприємців квартири та земельні ділянки нібито для хлопців, що служили в АТО. При цьому зловмисник дійсно залучає кількох справжніх Героїв – вони йому потрібні для прикриття вимагання. Проте, більшість землі та квартир оформлює на підставних, довірених собі осіб.

Не минули аферисти і міста Буча Київської області. Спочатку Армен Согомонян вступив в конфлікт з місцевою владою та місцевими АТОвцями. Навіть, вимагаючи з мера Бучі Анатолія Федорука землю, привіз у червні 2017 року у Бучу пости із “зеленими чоловічками”. Через це голова Спілки АТО Бучі Олександр Буйволюк та інші бучанські Героїв зібрали Віче. Тоді ж мер Бучі Анатолій Федорук заявив про те, що за шляхетною метою патрулювання “зеленими чоловічками” вулиць міста стоять амбіції деяких столичних бізнесменів.

Втім, одразу ж після хвилі невдоволення діяльністю Армена Согомоняна з боку міської ради настало повне затишшя. Справа в тому, що Согомонян зробив Федоруку фінансову пропозицію, від якої мер Бучі, будучи неймовірно падким до грошей, не зміг відмовитися. Переговорником між Федоруком та Согомоняном тоді виступив скандальний забудовник Олексій Зіневич, якому Федорук за позитивні сюжети на телеканалі “Погляд” видав 1,6 га земель Лісової Бучі на підставних осіб – здебільшого, коханок та співробітників Зіневича.


У той час, коли багатьом корінним жителям Бучі та місцевим АТОвцям Федорук розповідає, що землі в місті немає, Федорук виділив людям Согомоняна 1 гектар бучанської землі. Реальна ринкова ціна такої землі сягає в еквіваленті зданої нерухомості понад 50 квартир. Для прикладу, в сусідньому Ірпені компанія “Орлан-Інвест” Антона Мирончука передала учасникам АТО саме 50 квартир в обмін на таку ж територію. Так було реалізовано злочинну схему Федорука, Зіневича (Зіневич постійний партнер Федорука у всіх будівельних проектах) і Согомоняна була реалізована. При цьому, дана схем супроводжувалася обманом громадськості. Журналістам вдалося розібратися в історії скандального виділення 1 гектару.

Схема Федорука-Зіневича-Согомоняна відбувалася наступним чином. Учасникам АТО передали всього 30 квартир. Согомонян у вузькому колі не раз говорив про те, що 20 з 50 квартир одразу забрали Федорук та Зіневич на своїх підставних осіб.

З 30-ти осіб, що мають отримати квартири, всього кілька бучанських учасників АТО. Всі інші – невідомі бучанцям люди. Скоріш за все, частина з них так само є підставними людьми і ці квартири в реальності відійдуть Армену Согомоняну і його подільникам. Будемо з вами уважно стежити, кому саме вручатимуть ключі від квартир і що люди з цими прізвищами зробили гарного для Бучі.

Додатково варто зазначити, що Армен Согомонян володіє автомобілем Mercedes S-класу, а на зустрічі з простими АТОвцями приходить в дорогих годинниках вартістю кількадесят тисяч доларів. До слова, Армен Согомонян – офіційний безробітний згідно даних Державної фіскальної служби. Втім, реалізовуючи подібні схеми з бучанською землею разом із Федоруком та Зіневичем, Армен Согомонян вже давно має достатньо тіньових доходів для життя “на широку ногу”.

0 comments:

Отправить комментарий