17 мая 2019

У Зеленського пообіцяли звільнити юриста Джеймса Харта, підозрюваного в рейдерстві


Фахівцям, що використовують свій досвід та знання для просування меркантильних справ, не місце у команді новобраного президента України Володимира Зеленського. Так у Зеленського відреагували на розслідування українських журналістів щодо тіньового алкогольного бізнесу юриста "ЗеКоманди" Джеймса Харта, повідомляє "Аргументум" із посиланням на допис "Команди Зеленського" у facebook.
 
До складу команди новообраного президента Володимира Зеленського входять висококваліфіковані, порядні співробітники, пишуть у команді президента.
 
" Це - юристи, технологи, політологи, журналісти, громадські діячі. Якщо ти професіонал своєї справи і прагнеш будувати разом із нами нову країну - ласкаво просимо. Якщо ж ти використовуєш свій досвід та знання не для благих цілей, а тим паче, користуєшся своїм положенням для просування меркантильних справ і допомоги злочинцям - до побачення", - йдеться у дописі.
 
 
 
Нагадаємо, за даними видання "Багнет", Джеймс Харт є одним із правознавців команди нового президента. Він - громадянин Великобританії, але сьогодні проживає в Києві. За даними журналістів, офіційно Харт є партнером столичної адвокатської фірми - Hillmont Partners, яка, в свою чергу, тісно пов'язана з іншою людиною Коломойського - мером міста Дніпропетровська Борисом Філатовим.

"Серед клієнтів компанії (Hillmont Partners) вказана британська Farston Energy. Мер Дніпра Борис Філатов називав її як можливого підрядника будівництва в місті сміттєпереробного заводу, хоча створена вона зовсім недавно. Головою українського ТОВ" Фарстон енерджі "є саме Джеймс Харт", - пише "Багнет".
 
Але сумнівний "сміттєвий" бізнес - не єдиний, де простежується активну участь британця, зазначають журналісти. Повідомляється, що Харт є партнером представників тіньового алкогольного ринку в Україні - Нілу Сміта і Джонатана Вейла. Останні, як і Харт, піддані Британії, які проживають перманентно на території нашої держави.

"Харт, Сміт і Вейл стоять за організацією контрабанди алкогольної продукції з України до Великобританії через африканські і кіпрські офшорні. Крім того, їх звинувачують у рейдерстві ряду торгових марок українкою горілки (Мірна, Наша марка, Арктика і ін.).

Сам Харт сьогодні в судах Кіпру намагається захищати інтереси Сміта і Вейла в якості офіційного адвоката, домагаючись зняття арештів з рахунків своїх компаньйонів, накладених за підозрою в рейдерстві і відмивання грошей", - пише видання.

0 comments:

Отправить комментарий