24 января 2019

Депутат Рибалка вкотре зганьбив свого партійного лідера Ляшка



Каденція народного депутата ВРУ VIII скликання Сергія Рибалки (РПЛ) добігає кінця. За понад 4 роки депутатської діяльності Рибалка виступав у парламенті 75 разів: 60 - з трибуни та 15 з місця, подав 53 депутатські запити. А ще - пропустив кожне п'яте засідання ВРУ, та 24% голосувань. 

Такий скромний доробок депутата буде виглядати не повним, якщо не пригадати усі його невиконані обіцянки та провальні законодавчі ініціативи, наголошує . 

Почнемо з того, що ЗМІ неодноразово ловили Рибалку на словоблудстві. Політик у пошуках приводів для піару чи то забувається, чи то свідомо йде на обман своїх виборців. Так чи інакше, але за підсумками минулого року від аналітичного порталу "Слово і діло" він заслужено отримав звання "Першого популіста" фінансового комітету ВРУ.

Крім того, Рибалка також увійшов до десятки найбільш безвідповідальних політиків Радикальної партії Ляшка, членом якої він поки що продовжує рахуватися.

Тепер щодо законодавчих ініціатив нардепа. Жодна з них за останні два роки так і не стала законом, а аналіз суті запропонованих Рибалкою проектів законів завжди звершується критикою експертного середовища зі словами "популізм", "дурня" та "безглуздя".

Про популістичну діяльність нардепа у стінах ВР свідчить ще й той факт, що його гучні заяви про соціальні ініціативи на практиці розходяться із ділом. Більше того, діяльність Рибалки йде у розріз із політикою Радикальної партії Ляшка. 

Зокрема, наприкінці 2018 року лідер радикалів Олег Ляшко публічно відзвітував про роботу фракції в Раді
Головний радикал країни заявив, що депутати РПЛ домоглися справедливого нарахування субсидій армійцям та збільшення їхніх відпусток.  

"Ми голосували за всі законопроекти, спрямовані на зміцнення обороноздатності України, соціальний захист військових. Бо хто не годує свою армію – буде годувати чужу", - підкреслив Ляшко.

Дійсно, переважна більшість радикалів проголосувала, наприклад, за достроковий вихід на пенсію учасників АТО. Але Рибалка за цей документ не голосував

Ще одна тема, якою опікується Ляшко, але до якої немає діла Рибалці - підтримка дітей-сиріт. Ляшко неодноразово заявляв, що його партія просуватиме будь-які ініціативи, спрямовані на покращення життя дітей, які виховувався в інтернаті.

Дійсно, у 2016 році, коли парламент голосував за введення Інституту наставництва над дітьми-сиротами, переважна більшість радикалів підтримала документ. Рибалка, який був присутній у ВР,  за документ знову не голосував.

Додамо, що Ляшку доводилося червоніти за Рибалку не раз. Мабуть тому лідер РПЛ  був ініціатором звільнення Рибалки з посади голови банківського комітету ВРУ. А минулого року взагалі порадив Рибалці скласти мандат.

Тож відповідь на запитання як довго Ляшко триматиме біля себе скомпрометованого Рибалку, очевидна. Скоріш за все, наразі добігає кінця не лише його депутатська каденція, але й уся політична кар'єра.

0 comments:

Отправить комментарий