07 июня 2017

Начальник слідства поліції Київщини Осіпов отримав 100 тис. доларів за «маски-шоу» в Ірпені



Начальник слідчого управління Національної поліції в Київській області Олександр Осіпов отримав 100 тис. доларів від скандальновідомого власника інтернет-провайдера “Best” Олексія Зіневича за проведення обшуків в Ірпінській міській раді та ряді структурних підрозділів. Про це повідомляють журналісти з посиланням на публікацію на публічній сторінці у Facebook Ірпінського міського голови Володимира Карплюка.
“Кожного разу, як я перебуваю у закордонному відрядженні  (зараз ми разом із заступниками Ірпінського міського голови Дмитром Христюком та Наталією Семко знаходимося у службовому відрядженні у США), до міської ради Ірпеня приходить поліція з обшуками. Сьогодні до Ірпеня завітали працівники Обухівської поліції на підставі ухвал Обухівського суду. У замовному характері цих обшуків вже давно ніхто не сумнівається. Та цього разу слідчі перевершили самі себе. Разом з ними на обшук завітали «журналісти» місцевого, створеного майже місяць тому, телеканалу «Погляд». До міськради зайшли одразу три знімальні групи «Погляду», який в Ірпені та Приірпіння називають Life News, оскільки пропагандистські завдання та методи у них однакові з відомим російським каналом. Телеканал «Погляд» належить власнику інтернет-провайдера «Best» Олексію Зіневичу. Тиждень тому мені повідомили, що Зіневич, окрім підкупу депутатів Ірпінської міської ради, запропонував керівництву слідчого управління поліції Київської області 100 тисяч доларів за «маски-шоу» в Ірпінській міській раді. Це сталося після того, як Ірпінська міська рада впорядкувала своїм рішення правила гри учасників ринку інтернет-послуг, у результаті чого до бюджету Ірпеня компанії «Best» доведеться платити не 2000 гривень, а набагато більше”, - повідомив Володимир Карплюк.
“Звертаюся до Міністра внутрішніх справ України із публічною заявою про вчинення злочину працівниками поліції: вони не допустили адвокатів та жодного журналіста, окрім «Погляду», обшук проводився особами, прізвища яких не зазначені в ухвалі, під час обшуку були зацікавлені поняті, ряд осіб покинув місце обшуку до його закінчення.
Працівники поліції повідомили, що вони думають, що Ірпінська міська влада ремонтувала дороги в місті та укладала асфальт з можливою вигодою для себе. Ми обов’язково оприлюднимо закупівельні ціни на ремонт доріг та підготуємо порівняльний аналіз з десятками інших міст України. На основі даного аналізу ми неодмінно вимагатимемо відставки начальника керівництва слідчого відділу поліції у Київській області, підлеглі якого погодилися виконати дане політичне замовлення”, - наголосив Ірпінський міський голова.
Олександр Осіпов є заступником начальника Головного управління Національної поліції в Київській області та начальником слідчого управління. За інформацією з інтернет-форумів, цей випадок з хабарництвом полковника поліції Олександра Осіпова – не перший.
Олексій Зіневич є власником інтернет-провайдера «Бест», а також нещодавно створеної інформаційної агенції «Погляд». Саме журналісти «Погляду» з трьома відеокамерами з’явилися разом із поліцією сьогодні в Ірпінській міській раді. Крім того, саме ця агенція отримала окрему преференцію для зйомок обшуків.
Наразі вивчається питання щодо причетності до замовних обшуків в Ірпені вищого керівництва Нацполії у Київській області.

"Ар₴ументум"

0 comments:

Отправить комментарий