29 июня 2022

Затриманий Михайло Майман (Моня) допомагав колишньому голові Федерації боксу Продивусу вивозити кошти


Детективна історія за участю скандального Михайла Маймана на прізвисько «Моня», нещодавна затриманого СБУ, мала продовження. Чоловік завів бізнес-партнерство з не менш одіозним ексголовою Федерації боксу України Володимиром Продивусом та допомагає йому виводити з країни російські гроші.

Продивус — головний чорт украинского спорту, який ніколи не приховував симпатії до Росії. Навіть на п’ятий день повномасштабного вторгнення він продовжував «тєлєгу» про братські народи. «Политические распри превратились в братоубийственную войну, которая погубит не только наши отношения, но и страны», — написав Продивус у фейсбуці. Тобто, на його думку, до 24 лютого відносини між країнами були пречудовими. Він просто судить по собі. Бо окупація Криму та частини Донбасу, 8 років війни на Сході на його любов до росіян аж ніяк не вплинули. Буквально за місяць до вторгнення в мережі з’явилося відео, на якому друг Путіна Умар Кремльов (яке б ще в нього могло бути прізвище) в обіймах Продивуса розповідає, що «українці і росіяни — брати і єдиний народ». Кремльов — відомий прихильник Путіна. Він підтримує окупацію Криму, прилаштував кримських боксерів в чемпіонати Росії, брав участь у шабаші путінських байкерів «Ночные волки».

Кремльова нещодавна було переобрано головою Міжнародної асоціації боксу (IBA), яка не дозволяє українським боксерам використовувати національну символіку. Україна на нього не голосувала, а Продивус, звісно, радісно вітав свого приятеля з перемогою. Кремльов віддячив: включив Продивуса до Ради директорів IBA. Сам Продивус, до речі, хоча і любить росіян, робить це з безпечної відстані: з перших днів вторгнення і до сьогодні ховається в сонячній Іспанії.

Продивус очолював українську федерацію боксу з 2008 року. За цей час до нього накопичилось чимало запитань і щодо ефективності, і щодо використання коштів. Зараз, коли боксери, тренери, голови місцевих осередків ФБУ зі зброєю в руках захищають Україну, Продивус розповідає про «братів» та є відкритим сепаратистом. Колабораціонізм став останньою краплею, і Продивусу вказали на двері. Розуміючи, що залишився без роботи, він замислився над подальшим життям і бажано заможним — почав потроху виводити кошти з країни. Походження грошей сумнівне: окрім привласнених членських і спонсорських внесків, серед них є й капітал з РФ.

Тут Продивусу і знадобився побитий життям Майман він же Моня, який через відчай вже береться за будь-яку роботу. Здається, зашкваритися більше вже просто неможна, але Майман щоразу пробиває дно. За даними нашого джерела, він взяв гроші Продивуса і мав переправити їх в Росію через бойовиків «Л/ДНР», з якими має контакт ще з часів своєї служби в зоні АТО. 2 червня стало відомо про затримання Моні співробітниками СБУ. Це сталося на заправці «ОККО» в Дніпропетровській області. Затримання було пов’язане із нападом на військовослужбовців і угоном двух автівок.

«Страна» опублікувала відео після інциденту. На ньому Майман (Моня), перебуваючи в геть неадекватному стані, переповідає зовсім фантастичну історію. Мовляв, його викрали на замовлення Рамзана Кадирова, оскільки він, Моня, знімає про того роліки для TikTok. Потім розповів, що його хотіли вбити, а його адвокат — Андрій Циганков — «продав справу Маймана проти Киви Рабіновичу за 500 тисяч доларів». Після цього його начебто змушували копати яму, але, на щастя, пес Алтай врятував його з полону. У Маймана було би більше шансів знайти когось, хто повірив би у цю нісенітницю, якби не його репутація. Крім того, правоохоронці підтвердили: викрадення Моні — його хворобливі фантазії. Насправді його затримала СБУ за підозрою у торгівлі зброєю.

До 2014 року він займався ресторанним бізнесом. З початком війни пішов на фронт, де опинився в одному добробаті з Кивою. Моня був його заступником і не поділив із шефом потоки кешу від контрабанди товарів і наркотрафіку з так званих «Л/ДНР». У цивільному житті в Києві конфлікт між ними продовжився. В січні 2021 року Майман і Кива навіть побилися у столичному ресторані Mocco. Ще одна сутичка сталася у фешенебельному готелі Туреччини в липні того ж року.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії Моня повернувся на службу. Ну як на службу… Входить в батальйон «Архангела Міхаїла», що налічує лише 17 осіб і безпосередньої участі в бойових діях не бере. Проте оперативно висвітлює успіхи ЗСУ на своїх сторінках — вони просто їздять по звільнених захисниками України населених пунктах, розповідаючи про свої «бойові подвиги».

Де зараз Майман і чи ведуться щодо нього слідчі дії, наразі невідомо. А що відомо напевно — ця особо є край небезпечною, тісно пов’язана з криміналітетом і латентними сепаратистами, і на війні займається чим завгодно, окрім захисту України від ворога.

0 comments:

Отправить комментарий