09 июля 2020

Путін, РПЦ та окультизм. Частина ІІ. «Новоросія» – вхід до Шамбали

Путін, РПЦ та окультизм. Частина І. У що вірить Путін? 

Тотемні тварини

В язичницьких культах важливе місце займають тотемні тварини. А в Росії є народи, для яких це не просто казки. За їхніми віруваннями, тотемну тварину не можна вбивати, а от підкоряти – саме воно.

Багато хто с сарказмом коментував походеньки Путіна в тайгу, позування з хижими тваринами, яких приспали снодійним, польоти зі стерхами, підняття з моря давногрецьких амфор… Насправді це може пояснюватись дуже просто.

Як пише Лента.ру, в 2007 році в Кремлі пройшла майже таємна нарада Путіна та Шойгу з вченими-академіками Російської академії наук, які «отримали пропозицію, від якої не змогли відмовитися»: створити «постійну експедицію для дослідження і порятунку рідкісних видів тварин». Цього ж року створюється проєкт «Арктика-2007», який був потрібен для вивчення долучення до території Росії арктичного шельфу, багатого на запаси вуглеводнів. За великим рахунком, всі заплановані проєктом роботи було виконано того ж року. На експедицію було витрачено 2 млн. дол. за рахунок недержавних спонсорів. Але це був не кінець, а тільки початок. З нафталінової шафи витягнули Російське географічне товариство (РГО), план відродження якого розробив тодішній міністр МНС Сєргєй Шойгу. До фінансування проєкту в примусовому порядку Путін залучає всю російську верхівку Forbes, чиї сукупні статки досягають 120 млрд дол. (до речі, саме за їх рахунок фінансувались деякі експедиції відомого невловимого священника Запорізької єпархії УПЦ МП Федора Конюхова). Мінімальний внесок – 1 млн. дол. Левова частка витрат – управлінський апарат, форуми, з’їзди, конференції. Дивний проєкт, чи не так? Його офіційне завдання – захист рідкісних та вимираючих тварин. Перелік улюблених тварин було встановлено Путіним. Тоді і почались гастролі президента РФ по підкоренню тотемних тварин Росії за цим списком.

Ведмідь. Вважається головною тотемною твариною Росії, білий ведмідь присутній на емблемі провладної партії «Єдіная Россія». Тотемне значення – сила, міць, нахабство. 2010-го Путін їде на Землю Франца-Йосифа та з помпою вдягає на білого ведмедя супутниковий ошийник. Через кілька місяців вчені виявили, що ведмідь взяв та й скинув той ошийник.

Білуха (білий кит). У 2009 році під час робочої поїздки до Хабаровського краю на острові Чкалова Путін поставив на білуху спеціальний передавач для відстеження міграції цієї тварини. Кит – це «охоронець історії» з точки зору шаманізму. Путіну нема було де брати кита, окрім Арктики, Охотського або Берингова моря – саме там головним чином живуть білухи. Чому обрано Охотське море? Так поруч же Японія, з якою досі не підписано мирного договору після закінчення Другої світової війни, через що йде спір за 4 острови Курильської гряди. Згодом білуху Дашу випадково відловили – з непрацюючим датчиком. Довелось його відрізати. Не зайшло тварині путінське тавро.
 Джерело: programmes.putin.kremlin.ru

Тигр. Є тотемом народів Далекого сходу (символізує духів предків), вважається «хазяїном Далекосхідної тайги». У 2014 році Путін організовує шоу, як він в Желундинському заказнику присипає амурську тигрицю та ставить на неї маячок. Подальша доля тигриці овіяна таємницями. Писали, що вона не пережила «операції» та загинула. Нагадаю, за віруваннями тотемну тварину не можна вбивати.

Стерхи. Стерхи – тотемні тварини народів Сибіру (головним чином Якутії) та вважаються уособленням Землі-матері. Магічна сила цього тотему, за віруванням саха, допомагає перемагати зло. Це жіночий, сімейний архетип, і мабуть тому 2012-го для Путіна придворні шамани обрали своєрідний формат підкорення – політ на дельтаплані, де президент би грав роль вожака зграї, що направляє її на південь на зимовку. І знов щось не склалось: шість стершат відмовились летіти на південь і повернулись до свого заповідника, дехто загинув «з природніх причин». (Обидва пілоти-інструктори Путіна загинули в авіакатастрофі 2019-го – ред.)
 Джерело: РІА Новості

Аналогічні історії можна знайти про леопарда та ірбіса (снігового барса). Все, чого торкалась любляча рука Путіна, хворіло та вмирало. І через деякий час витрати на ці програми почали поступово знижуватись. «Можливо, це сталося через те, що піар-ефект не завжди був позитивним», – сказав член медіаради РГО Ігор Честін. Тотемізм «не спрацював», царя звірів з Путіна не вийшло. А гроші перекинули… на Культурний фонд «Пор-Бажин», про який ми вже говорили. Доля виділених з бюджету 2 млн руб. на проєкт невідома.

Амфори. Формально підняття Путіним давньогрецьких амфор з дня Таманської затоки не вписується в тему тотемних тварин. У амфор багато побутових призначень, в тому числі і урна для голосування. Мабуть, тому в 2011 році Путін і поліз за посудом, і не куди-небудь, а в Керченську протоку Чорного моря. Піар-ефект був навіть не нульовий: Путіна не висміював тільки не лінивий. Але вибори 2012 р. він «виграв» – факт. А через 2 роки захопив Крим.



«Новоросія» – вхід до Шамбали

Поексплуатувати слабкість Путіна до реріхівщини та східної езотерики вирішили і очільники сепаратистського руху на Донбасі. До речі, самі реріхівці дуже позитивно та натхненно сприйняли окупацію Донбасу. Це пов’язано з тим, що Реріхи дуже ґрунтовно описали своє бачення російської цивілізації, яке абсолютно вписується в путінську теорію «русского міра». На офіційному сайті Міжнародного товариста Реріхів опубліковано достатньо текстів на підтримку «Новоросії».

Осередком реріхівщини на Донбасі можна вважати Донецький національний технічний університет. При ньому існує група активістів агні-йоги та інших подібних езотеричних практик під керівництвом доцента Сергія Джури. Ніхто це кубло в «ДНР» не чіпає, навпаки: з ним співпрацюють православні священники на кшталт втікача протоєрея Олега Трофімова (який сам відверто визнавав своє захоплення вченням Реріхів в молодості, а його публікації розміщено на шпальтах реріхівських видань).

У принципі, РПЦ, на словах засуджуючи реріхівщину, спокійно толерує співпрацю своїх вірних чад з осередками реріхівського руху                                                                              Fiat Rex! Н.Реріх, 1931 р.

У 2015 році Джура разом з відомим представником політичного православ’я Кірілом Фроловим (РПЦ) презентували книгу Фролова «Сакральні смисли Новоросії», право на розповсюдження якої надано в тому числі і донецькому реріховському центру. Як вже зрозуміло, у «Новоросії» явно не православні сакральні смисли.

А ще Джура – великий поціновувач так званої ГРВ-технології («метод газоразрядної візуалізації»). Коротко – цей «прилад» (запатентований в Росії) робить знімки аури (!). Які пан Джура пропонує використовувати як «впізнавальний знак» по лінії «свій – чужий» на війні: «Знімки аури будуть найкращим посвідченням особи і придатності її для виконання службових і громадських обов’язків» (насолодитись «науковою доповіддю» під назвою «ГРВ-технології на сучасному етапі для боротьби за ідеали Вєлікого Русского Міра» можна тут). Головне, що реріхівці «ДНР» та РПЦ однаково бачать «русскій мір».

«Новоросія – передова «русского міра», – каже Кіріл Фролов. «Реріх не там шукав Шамбалу…Шамбала знаходиться в Новоросії» – оголошує Олег Царьов в 2014 р. в Санкт-Петербурзі на врученні йому «прапору миру» (теж цікава штука, але не буду переобтяжувати статтю додатковими деталями).

Але знову щось пішло не так: у «Новоросії» так і не знайшли Шамбалу, і 2015-го вже було оголошено про згортання цього «сакрального» проєкту. Мабуть, вже тоді езотерична цікавість керівництва Росії до своєї «передової» почала згасати. Шукали місце просвітлення, а відкрили портал в пекло. Нинішній стан «Л/ДНР» яскраво свідчить, що тема «Новоросії» як місця сакральної сили вичерпана: вона не додає її ідеологам «магічної сили» та не підвищує їх «енергетичний захист», а навіть дуже навпаки. Залишається лише спихнути цю бездуховну валізу без ручки Україні хоч за якусь ціну (та видряпати у геополітичних противників якісь печеньки). Так що, можливо, подальша доля цього проєкту залежить не стільки від геополітичних кон’юнктур, скільки виключно від порад кремлівських парапсихологів та астрологів. Або…тих самих алтайских шаманів, які мріють якомога скоріше закрити цей портал в пекло.

Алтайські шамани вважають, що причиною війни з Україною стало знаходження російськими археологами мумії принцеси Укока. Мовляв, «принцеса стояла на сторожі воріт підземного світу, не допускаючи проникнення Зла з нижчих світів. Однак після того, як мумію витягли археологи, вона, як вважають алтайці, позбулася своїх сил і тепер не може виконувати свої захисні функції. На Землю стало проникати Зло. Відаючі люди Алтаю переконані: якщо поховати мумію, то перестануть зараз ворогувати два кровних брати. Зупиниться війна між Заходом і Сходом». До речі, шамани довго судились з державою, вимагаючи захоронення принцеси Укока, але програли. Поки. Втім, в інтересах Путіна закрити цю лавочку.
Російська еліта та езотерика

Не відстають від патрона і російські чиновники – великі меценати РПЦ. Про те, що езотерика та астрологія пишним цвітом квітла за часів Єльцина, не писав навіть ледачий. Астрологією захоплювалась колишня дружина Путіна Людмила, головному комуністу РФ Зюганову астрологічні карти складала його донька. Бізнесмени майже всі угоди намагались укладати за порадами власних «волхвів» (і подейкують, що Путін возить з собою всіляких віщунів навіть на політичні саміти). Багато хто з топ-чиновників, як мінімум, носить червону «єрусалимську» нитку на зап’ясті або різні амулети типу шумерських або сасанідських перстнів з геммами магічного характеру.

Найбільші магічні здібності злі язики приписують міністру оборони РФ Сєргєю Шойгувичу Кужегету ака Шойгу. У дитинстві від допомагав проводити язичницькі обряди, за що отримав прізвисько «Шайтан». Його батько офіційно був «травником», але якимось чином з двома класами освіти став заступником голови Ради міністрів Тувинської АРСР. Шойгу фактично єдина людина, яка знаходиться в топі російської влади з 1991 року. Він, ймовірно, і підсадив Путіна на шаманізм. 
Джерело: www.tuva.asia

Ось типова історія одного з російських бізнесменів, які щільно присіли на езотерику – Ніколая Цвєткова, власника фінансової корпорації «УралСіб». Частиною корпоративної культури свого підприємства Цвєтков зробив «онтологічний менеджмент», яким він буквально катував своїх співробітників. Серед його захоплень – нумерологія, психоматриці Піфагора, консультації у хакаських шаманів, східні психопрактики (адвайта, аюрведа, цигун), відкриття чакр, зв’язок з космосом… навіть топ-менеджмент він собі підбирав за психоматрицею на підставі дати народження кандидата. При цьому Цвєтков був значним меценатом РПЦ. Справедливості заради зазначу, що благодійність була дійсно покликом його душі. Проте, до прикладу, керівником створеного благодійного фонду «Мєта» Цвєтков поставив свого гуру, такого собі Сан Лайта (Сергія Неаполітанського), обожнювача Сатьї Саї Баби та його духовних експериментів. 2015-го оголошується про об’єднання благодійних програм фону «Мєта» та Фонду Василія Великого, очолюваного відомим «православним меценатом», головою групи «Царьград» та фінансистом «ДНР» Константіном Малофєєвим. У рамках цього партнерства відбувається співробітництво з Московською духовною академією, православним Свято-Тихоновським університетом (там, де колись викладав відомий борець з сектами Алєксандр Дворкін), Російским Православним університетом, Коломенською та Сретенською духовними семінаріями тощо. Езотерик Сан Лайт в 2015 році стає головою вищезгаданого Російського православного університету (ректор – відомий ігумен РПЦ Пьотр Єрємєєв). Свого часу фонд «Мєта» Цвєткова навіть підтримувала фінансово…Всесвітній Російський Народний Собор.

І таких історій дуже багато. Той же голова Сбєрбанку та колишній міністр економіки РФ Герман Греф (теж православний орденоносець) підсадив менеджмент свого банку на каббалу та іншу східну езотерику та тягає індійських йогів по міжнародних економічних форумах. Тобто, це не просто власні уподобання окремої особи, це організація управлінських та кадрових питань великих та навіть системоутворюючих підприємств за езотеричними техніками.

0 comments:

Отправить комментарий