09 июня 2020

Федеральна служба охорони РФ відправила патріарха Кіріла на двотижневий карантин


Спікер Російської православної церкви Владімір Лєгойда заявив, що патріарх Кіріл (Гундяєв) вирішив не служити на Трійцю і взагалі утриматись від служб з вірянами протягом певного часу після «рекомендацій лікарів». Таке повідомлення оприлюднило видавництво «Кредо» як коментар до відсутності предстоятеля РПЦ на богослужіннях з нагоди Трійці.

З публікації випливає, що «примусовий затвор» патріарха викликаний необхідністю підготовки до освячення головного храму Збройних сил РФ, що заплановане на 22 червня поточного року.

Логічно, що під час запланованих урочистостей очільник РПЦ буде безпосередньо контактувати з керівництвом держави і особисто з Владіміром Путіном. Відтак очевидно, що «рекомендації лікарів» виникли в головах співробітників Федеральної служби охорони, до завдань якої додали захист Президента РФ від вірусу COVID-19.

Офіцери охорони повинні бути впевнені, що під час взаємного лобизання патріарх Кіріл не «нагородить» Владіміра Путіна надокучливим коронавірусом. Гарантувати це могла б двотижнева повна ізоляція всіх, хто буде поруч з Главою РФ протягом урочистостей.

Тож коли до справи взялась ФСО, то важливість богослужінь з нагоди Дня Святої Трійці просто тьмяніє на тлі інтересів держави. Вся поважність, пафос та авторитет всія РПЦ нівелюється доволі рядовим рішенням офіцера держбезпеки.

А контроль за дотриманням «примусового затвору», з високою долею імовірності, буде виконувати підрозділ ФСО, який забезпечує охорону самого патріарха. Таким чином, співробітники охорони, хай і тимчасово, стала такими собі особистими тюремниками предстоятеля РПЦ.

0 comments:

Отправить комментарий