12 августа 2019

Поблизу Острова Жуків захопили земділянку під забудову



Правлінням Кооперативу індивідуальних забудовників «Коник» систематично, вже впродовж кількох років здійснюється планомірно захоплення земельних ділянок та знищення цінних природних територій. Про це повідомляють мешканці прилеглих будинків, наголошуючи на тому, що у зоні ризику вже опинився заказник "Острів Жуків".

Зазначається, що ще влітку 2017 року на суміжній до кооперативу ділянці, але не в межах власної території, самовільно проведено вирубку насаджень на площі біля 1 га (намив території біля річки Коник), чим знищено прибережну захисну смугу річки. 

"Роботи" ці було проведено в безпосередній близькості до об’єкта природно-заповідного фонду - заказника «Острів Жуків». А у серпні 2019 року, знищення зелених насаджень активізувалося з новою силою.

"Вже розпочато земляні роботи на самовільно зайнятій ділянці та розпочато підготовку до будівництва. Приводом для такого захоплення земель стало ніби-то рішення загальних зборів та правління кооперативу. Хоча насправді керівництво кооперативу користується голосами «мертвих душ» та притягує потрібні їм незаконні рішення для надання вигляду законності таким роботам", - зазначають місцеві мешканці.

По суті ж, кооперативом «Коник» захоплено прибережну смугу, де усі роботи на разі ведуться без будь-яких дозвільних документів, уточнюють мешканці. 

Ці роботи, спрямовані на розширення території кооперативу (самовільно, оскільки відповідно до Публічної кадастрової карти ділянка не належить до їх території), і можуть призвести до значних негативних наслідків для заповідних земель Острова Жуків, забруднення річки Коник, непоправних змін в природному ландшафті та екосистемі. 

Столичні громадські організації, що опікуються екологічною тематикою вже звертались до органів прокуратури та поліції з цих питань, але, результату це поки що не дало. Бездіяльність правоохоронців призводить до продовження порушень та подальшого знищення природного комплексу, констатують місцеві.

0 comments:

Отправить комментарий