18 июля 2019

Непрохідні «слуги народу»: під кого обласний штаб Зеленського злив округа на Чернігівщині



До дня голосування залишилися лічені дні. Згідно з даними соціологічних груп, підтримка партії «Слуга народу» шалена, майже кожен другий виборець готовий підтримати політичну силу Володимира Зеленського. Чого не скажеш про мажоритарників, яких висунула «Слуга народу» на округи.

Подекуди це міцні та відомі люди, з доброю впізнаваністю та непоганою репутацією. Вони мають реальний шанс вибороти свій мандат. Але є і такі округи, де просто спустили «парашутистів», людей без ім’я та прапору, аби вони тихо програли опонентам.

Як правило таких “парашутистів” від “Слуги народу” штабісти ставили проти “своїх”, зливаючи під них округи.

Наприклад, така ситуація у 208 окрузі на Чернігівщині. Там маловідомий “Слуга народу” Антон Панченко протистоїть нардепу від БПП Валерію Давиденко, куратору “Нашого краю”.

Про нього ЗМІ вже неодноразово згадували, вказуючи на те, що ще під час президентської кампанії він працював на два табори: Петра Порошенка і Володимира Зеленського.

Давиденко має свою потужну команду на Чернігівщині, куди входять зокрема екс-глава реєстраційної служби Прилуцького районного управління юстиції Павло Халімон ( списочник “Слуги народу”) та Антон Поляков, який нині балотується від партії “Слуга народу” по 206 округу.

208 округ він застовбив за собою, а 206 з ручним “Слугою народу” Поляковим “ліг” під заможного столичного забудовника Максима Микитася.

Тому не дивно, що за результатами опитування, на 208 окрузі перемагає зовсім не “Слуга народу”, а екс-нардеп від Петра Порошенко Давиденко, при чому випереджає Панченка одразу на 30%:

  • Валерій Давиденко – 39,7%
  • Антон Панченко – 10,7%
  • Анатолій Усенко – 4,2%.

У 206 – «Слуга народу» теж програв опонентам.

Те саме мало відбутися і у 205 окрузі. Там балотується екс-голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч, який є давнім другом і бізнес-партнером чинного чернігівського мера Владислава Атрошенка.

І це вже третій “злитий” округ на Чернігівщині із шести.

Втім, на 205 окрузі від “Слуги народу” опинився не такий слабий суперник – Олег Семінський. Він вважає, що Куліч і Атрошенко ведуть брудну й незаконну агітаційну кампанію, і позивається до суду.

Разом з тим, варто зауважити, що за останній місяць жодних кадрових перестановок в обласному штабі “Слуги народу” не спостерігалось, а отже керівника партії Дмитра Разумкова та керівника штабу Олександра Корнієнко цілком влаштовує те, що люди Петра Порошенка керують чернігівським штабом Володимира Зеленського.

0 comments:

Отправить комментарий