17 апреля 2023

Схеми Олександра Хейла, який діє під керівництвом Давида Арахамії, ведуть до збитків та грабунку вугільної галузі України. Виринула чергова схема


Структури Олександра Хейла могли переплатити 20 мільйонів гривень при закупівлі обладнання на ДП «Добропіллявугілля». Більш того, закупівлю здійснили у структур, пов’язаних із «ДНР».

ДП «Добропіллявугілля» на тендері купило комбайн за 45 млн грн. Але, після обстеження, виявилося, що… обладнання далеко не нове. Ба більше, він має дивовижну історію, яку вдалося дослідити фахівцям, при огляді комбайну.

Даний комбайн належав російським підприємцям та знаходився у РФ. Для проведення оборудки, його перевезли на завод у Ясинуватій – зараз це тимчасово непідконтрольна Україні територія т.з. «ДНР». Володіли комбайном структури скандального депутата від Партії Регіонів Віталія Борта. До речі, Борт був одним із організаторів сепаратистського референдуму в Донецьку у 2014 році.

Структури Борта передали комбайн вже на підконтрольну територію України, де його поставили на облік на заводі Гірничого машинобудування та сервісу (ЗГМС).

Директором цього заводу є Юрій Ртіщев. За даними джерел, він віддав Борту за комбайн понад 600 тисяч доларів, тобто близько 22 мільйонів гривень. Цей комбайн досить довгий час перебував у нього на заводі, де його намагалися полагодити.

Після оголошення тендеру «Добропіллявугіллям», Ртіщев використовує фірму прокладку «Техномайн Інвест», що за документами належить Анатолію Пінчуку. Статутний капітал 200 (двісті) гривень. Базується в м. Донецьк.

У результаті – державне підприємство за 45 мільйонів купує комбайн, прямий прибуток шахраїв становить 22 млн грн, та більш того – невідомо, куди підуть ці гроші.

Таким чином, ця справа є черговою аферою директора ДП «Укрвугілля» Олександра Хейло, який раніше працював на Януковича та вже встиг зашкваритися низкою скандалів. Нагадаємо, що Хейло називають людиною Давида Арахамії.

Правоохоронцям давно слід звернути увагу на Хейло. Як і на його високих покровителів із Офісу президента.





0 comments:

Отправить комментарий