28 апреля 2023

Хто така Олена Дума: що відомо про чиновницю, яка мітить у крісло директора АРМА


Олена Дума - одна з кандидаток на посаду директора АРМА. Вона має чималий досвід на держслужбі - в органах державної влади працює з 2006 року. Однак згадки тих часів про Олену Думу на Урядовому порталі знайти важко. Справа в тому, що чиновниця неодноразово змінювала прізвище, тож в різний час вона працювала під іменами Олена Холевицька, Олена Файдевич та Олена Литвинюк. Все це відображено в її автобіографії.

Причина багаторазової зміни прізвища Олени Думи достеменно невідома. Згідно з Вікіпедією, чиновниця розлучена, однак скільки разів не уточнюється.

Та жага до змін присутня у Думи не лише в питанні імені, але й професійної діяльності.

Чиновниця різних сфер

Якщо вірити автобіографії, за своїх 42 роки Дума встигла змінити роботу 16 разів, з них 12 - посади на держслужбі. В різні часи вона працювала радницею міністра охорони навколишнього середовища, обіймала посаду в Міністерстві аграрної політики, була заступницею директора Державної реєстраційної служби, очолювала Фонд соціального страхування. Також працювала у Верховній Раді помічницею народного депутата, однак в парламенті Дума протрималася лише місяць.

У січні-травні 2020 року, Дума очолювала Фонд соціального страхування. Однак звідти її звільнили за численні порушення законодавства та нормативно-правових актів Фонду. Справою навіть займалися правоохоронці.

Останнє місце роботи Олени Думи - Чернігівська ОДА, там вона була заступницею голови адміністрації. Звідти Дума звільнилася за власним бажанням. На цьому трудовий стаж в автобіографії Думи закінчується, однак вона не полишала надії повернутися на держслужбу.

У 2022 році дума вирішила взяти участь у конкурсі на директора НАБУ. Однак їй не вдалося увійти навіть у двадцятку претендентів. Вона вилетіла на одному з перших етапів, не склавши тест на знання законодавства.

Тож, чергова спроба Думи повернутися в органи державної влади - конкурс на директора АРМА.

Шукала захисту у Медведчука

Як вже згадувалося, у 2020 році Дума зі скандалом була звільнена з фонду соцстрахування за порушення законодавства. Передувало цьому тимчасове відсторонення її від посади.

Тоді Дума публічно відстоювала свою позицію, мовляв, її відсторонення пов’язане з боротьбою проти корупціонерів у відомстві. Медійний майданчик для виступу їй тоді надав один з каналів Медведчука “ZIK”.

Однак це була не перша поява Думи на телеканалі. До цього вона була гостею в одній з програм.

Маніпуляції в біографії

Цікавим також є факт роботи Олени Думи у ТОВ “Аверс”. Як зазначає чиновниця у своїх соцмережах, “Аверс” - це юридична фірма, яку вона сама й заснувала.


Щоправда, знайти таку юридичну фірму журналістам не вдалося. Втім, ТОВ “Аверс” дійсно існує, але займається воно будівництвом та продажем будматеріалів. Станом на сьогодні фірма збанкрутіла і вже не працює. Однак історичні дані в системі Youcontrol свідчать про те, що Дума дійсно керувала цією фірмою, щоправда тоді вона ще носила прізвище Файдевич.


Попри те, що, за офіційними даними, Дума звільнилася з “Аверсу” у 2006 році, коли пішла на держслужбу, насправді тоді вона фірму не покинула. Три роки потому, Дума-Файдевич роздавала поради ЗМІ щодо того, як обрати ванну.

“Акрил має низку цінних якостей: легко чиститься, несприйнятливий до бактерій, – каже директор фірми “Аверс” Олена Файдевич. — Водночас ванна з цього матеріалу відрізняється високою міцністю, добре зберігає тепло. Завдяки гідро- та аеромасажним системам банальний процес омивання тіла перетворюється на справжню оздоровчу процедуру”, - йдеться у матеріалі.

Тож, як бачимо, Дума намагається замести сліди своєї біографії, ймовірно саме з цим пов’язані зміни її прізвища.

0 comments:

Отправить комментарий