26 сентября 2022

Відомий податковий блогер з Харкова може бути причетним до фінансування тероризму


Олексій Тройніков, який ще донедавна позиціонував себе як експерт з податкового планування і роздавав повчальні інтерв’ю харківським ЗМІ, виявився людиною з довгим  шлейфом. Колишній киянин набрався боргів і за даними ресурсу «Судова влада України» фігурує у численних судових провадженнях з питань повернення грошей в особливо великих розмірах. Крім цього інформація щодо Тройнікова міститься у реєстрі боржників одразу за кількома виконавчими провадженнями.

За даними ЗМІ, котрі посилаються на правоохоронні органи України, Олексій Тройніков та члени його угрупування фігурують у діяннях із наступними кримінально-правовими кваліфікаціями: вимагання (ч.4 ст.189), примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань (ч.3 ст.355), шахрайство (ч.3 ст.190 ККУ), підроблення документів (ч.3,4 ст.358 ККУ), введення в оману суду або іншого уповноваженого органу (ч. 2 ст. 384 ККУ) та ін.

Крім цього Головним слідчим  управлінням НП в ході досудового розслідування кримінального провадження № 12017000000001574 був проведений обшук за місцем  проживання Тройнікова. Серед виявленого та вилученого – печатки та штампи іноземних підприємств, у тому числі тих, які фігурують у матеріалах СБУ про фінансування тероризму шляхом торгівлі вугіллям з окупованих Росією територій.

Відомо, що Тройніков наразі перебуває за межами України, попри діючі обмеження щодо виїзду чоловіків призивного віку. Зважаючи на це, правоохоронними органами України вивчається питання щодо повідомлення йому про підозру заочно та оголошення Тройнікова Олексія Олександровича 1 лютого 1977 року народження у розшук.

0 comments:

Отправить комментарий