21 февраля 2022

Як «козачки ФСБ» та звільнений із ЗСУ Кривонос розхитують процес формування тероборони

В Україні з 1 січня 2022 року вступив в дію закон "Про основи національного спротиву", згідно з яким  формується територіальна оборона держави. Його найзапеклішим критиком виступає відставний ексвійськовий Сергій Кривонос, який одночасно мітить на посаду Командувача Сил Територіальної оборони ЗСУ

Кривонос почав «позиціювати» себе у медіа «експертом з тероборони» ще на етапі підготовки відповідного законопроекту, критикуючи підходи Офісу Президента до реформи, натомість просуваючи бачення групи авторів альтернативного проекту закону на чолі з адвокатом Станіславом Бондаренко. Останній донедавна був маловідомим в широких колах бізнесменом, хоч одного разу  все ж «засвітився» в розслідуванні журналістів bihus.info через причетність до корупційної оборудки із майном Міноборони.

Кривонос і Бондаренко - працюють нині в одній «зв’язці» і практично не розлучаються, в тому числі, на публічних заходах. 

Фото з церковниками (Бондаренко другий зліва, Кривонос - третій справа) 

І хоч «законопроект Бондаренка» про тероборону не знайшов підтримки в Міноборони та серед депутатів (зокрема, за положення, що стосуються зберігання зброї вдома, підпорядкування і фінансування тероборони й високі ризики сепаратизму), Кривонос продовжує просувати його наративи у публічній площині. Серед іншого, він навіть відстоює ідею перегляду вже ухваленого закону, наголошуючи на необхідності вилучення з процесу організації тероборони країни виконавчої влади в особі КМУ.

Таку зацікавленість приватного юриста Бондаренка і колишнього військового, що сам подав рапорт про відставку, Кривоноса у створенні тероборони держави важко назвати випадковістю. Особливо, зважаючи на той факт, що Бондаренко народився в Росії та приблизно до 1993 року служив там в армії. Зараз же він є засновником аж п’яти однотипних  громадських організацій (наприклад, «Центр оборонних реформ»), що навіть у назвах позиціонують себе ніби «причетними» до сфери оборони. 

Серед співзасновників більшості ГО Бондаренко також вказаний Ігор Тарасюк.

Спільне фото Тарасюка і Бондаренко

Цікавий останній персонаж, у першу чергу тим, що фігурує на плівках очної ставки в Шевченківському суді між засудженим за спробу держперевороту Павлом Заярнюком і затриманим в РФ колишнім ГУРівцем Георгієм Абдилаєвим (героєм низки російських новин із показами про буцімто причетність український розвідників до підготовки серії терактів в Криму). У допиті  Заярнюк прямо натякає на факт організації зустрічей Абдилаєва з Тарасюком та з самим Кривоносом. І екс-ГУРівець, який виявився «тушкою» ФСБ, цих контактів не спростовує. 

Тож перелік усіх цих «співпадінь», стійкий російський шлейф, а також прояви штучного медійного «розкручування» Кривоноса (як то, наприклад, петиція на сайті Президента про призначення Командувачем СТО ЗСУ) вірогідно, вказують на спроби зовнішнього втручання у процес формування тероборони України. А тому потребують й відповідної реакції українських спецслужб. 

Додамо, що новоспечений «законодавець»  Бондаренко, за даними з Реєстрів, має спільний бізнес з Михайлом Гріншпоном, підозрюваним НАБУ у розкрадання понад 8 млн доларів ДП "Укркосмос" (справа була передана до ВАКСу). 

Нагадаємо, що Кривонос балотувався на виборах 2019 року у президенти України, однак зняв свою кандидатуру на користь Петра Порошенка.

1 комментарий:

  1. Gambling in Las Vegas - JTM Hub
    There are nearly 1,500 군산 출장샵 gambling rooms at Caesars Casino 강원도 출장샵 in Las Vegas. Here are 11 of 안성 출장샵 the largest, most recognizable and 인천광역 출장마사지 most 김천 출장샵 popular rooms at Caesars

    ОтветитьУдалить