27 июля 2020

Інтерметалпласт - коштовідмивайка екс-нардепа Павла Різаненка?

Як відомо, державні кошти є чи не найулюбленішим об'єктом зазіхань з боку не чистих на руку посадовців та недобросовісних підприємців, пише оглядач видання "КОМPRОМАТМерабі Ламазіоні. Так, на території селища міського типу Бровари, що у Київській області, вже давно є підприємство, яке професійно "відмиває" державні кошти для себе та інших підприємств, в тому числі державної та комунальної власності. Кажучи сухими фразами правоохоронців, протиправна діяльність цієї "фірми" наразі вивчається в судових інстанціях, але давно не є новиною для місцевих мешканців та багатьох журналістів, але чисельні спроби провести грунтовне журналістське розслідування у цій справі системно зводилося нанівець. Мова йде про ТОВ «Інтерметалпласт» (ЄДРПОУ 33583910). 
Ще чотири роки тому вказане підприємство опинилося "під прицілом" податківців. За підозрою в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах тоді, 11.07.2016 року (за № 32016100000000091) слідчим управлінням ФР ГУ ДФС у м. Києві було зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України (ККУ).
Що цікаво, керівником «Інтерметалпласту» є дехто Артюх Анатолій Григорович, зведений брат колишнього народного депутата України Павла Олександровича Різаненка, якого НАБУ пов’язує зі створенням та управлінням деякими офшорними компаніями. Але це трошки інша, хоча і не менш цікава історія.
Джерела нашого видання у середовищі українських "фіскалів" повідомляють, що після реєстрації цього кримінального провадження правоохоронцями було проведено низку обшуків, як на самому підприємстві, так і за місцем мешкання Анатолія Артюха та інших службових осіб підприємства. За результатами обшуків вилучено мільйони гривень готівкою, а також іноземну валюту. 
Тоді, під шаленим тиском депутата Павла Різаненка кримінальне провадження стосовно його зведеного брата було-таки незаконно перекваліфіковано на менш тяжкі статті, а саме –  на ч.1 ст.190 ("шахрайство") та ч.1 ст.358 ("підроблення документів") ККУ. А в обвинувальному акті, що згодом був надісланий до Броварського міськрайонного суду Київської області, прізвище Анатолія Артюха вже дивним чином не фігурує.
Відтак, відчуваючи свою безкарність, пан Артюх продовжив "розпилювати" державні кошти.  
Згідно даних системи Prozorro, ТОВ "Інтерметалпласт" упродовж 2016-2020 рр. взяло участь у 323 державних тендерах на загальну суму близько 80 млн. гривень. З них пан Артюх став (вочевидь, був призначений) переможцем у 196 лотах на загальну суму понад 35 млн. гривень. Водночас аналіз вказаної системи вказує на те, що фактично ТОВ «Інтерметалпласт» по цей час виконало лише 10 договорів, а у 34 тендерах – взагалі було дискваліфіковано через невідповідність тендерним вимогам. Та це і не дивно, тому що відповідних потужностей у вказаного підприємства як не було у 2016 році, коли було порушено згадане кримінальне провадження, так досі й немає. 
Але, аналізуючи рішення Єдиного реєстру судових рішень щодо контрагентів ТОВ "Інтерметалпласт", все стає на свої місця, а вказане, із дозволу сказати, "підприємство" з порядного учасника відносин реального сектору економіки нашої держави перетворюється у звичайну "юридичну особу", яка через підробку відповідних службових документів, шахрайським шляхом заволодіває державними коштами та, через заниження податку на прибуток, ще й успішно ухиляється від сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів.
І це - ганебна класика для вітчизняного "бізнесу", який перебуває "під дахом" народних обранців, адже цілком очевидно, що такі "пустощі" пану Артюху "зходять з рук" саме за участі Павла Різаненка та його друзів із "Європейської солідарності".
І тут хтось іще сподівався, що влада змінюється? - ставлять питання у виданні "КОМPRОМАТ".

0 comments:

Отправить комментарий