20 декабря 2019

Людина Микитася, котру пов’язують з захопленням «Київметробуду», вже намагалася відрейдерити підприємство


Діловий партнер екс-голови «Укрбуду» Максима Микитася, колишній генеральний директор ПАТ «Київметробуд» Володимир Петренко, котрого пов’язують з спробами рейдерського захоплення компанії, знаходиться під слідством через те, що ще півтора роки тому вже намагався здійснити таке захоплення. Тоді Петренко було викрито на підробці документів – редакції вдалося дізнатися подробиці карної справи проти нього.

Кримінальне провадження було відкрито у квітні 2018 року за ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів, бланків). Відомо, що помічник адвоката Анна Дзюба надала державному реєстратору відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківської РДА в м. Києві положення про наглядову раду ПАТ «Метробуд» (код ЄДРПОУ 32961977), протокол засідання наглядової ради ПАТ «Метробуд» від 23.04.2018 про призначення генерального директора Приватного акціонерного товариства «Метробуд» (код ЄДРПОУ 32961977).

У протоколі зазначено, що зміна гендиректора відбулася на засіданні наглядової ради ПАТ «Метробуд», на якому начебто були присутні три члени наглядової ради: Володимир Петренко, Ірина Петренко та Леонід Панасюк. Однак, протокол був підписаний тільки двома членами ради – Володимиром та Іриною. 

Також цікаво те, що Володимир Петренко названий Головою наглядової ради, хоча ним був і залишається Олег Токарев. До того ж, третій член «наглядової ради» Леонід Панасюк не ставив свій підпис на протокол та особисто повідомив Токареву, що не був присутній на засіданні і не голосував за жодне рішення по зміні генерального директора товариства.

Таким чином виявилося, що Петренко ще у квітні 2018 року намагався в інтересах Микитася здійснити рейдерське захоплення «Київметробуду», підробивши документи та «призначивши» свого кишенькового директора.

Варто відзначити, що якщо минулого разу Микитась діяв тільки через Петренко, то зараз підключив до рейдерського захоплення голову Наглядової ради ПАТ «Київметробуд» Олега Токарева».

0 comments:

Отправить комментарий