02 февраля 2019

Олексій Зіневич. Інтернет-провайдер «Бест». Телеканал «Погляд»



Коли ображений через втрату долі ринку бізнесмен, не бажаючи працювати чесно на однакових умовах з конкурентами, починає займатися політикою, добром, як правило, це не закінчується. Бо такі горе-політики здебільшого керуються тільки бажанням помсти, приносячи в жертву спокій і добробут громади. Саме таку ціну доводиться платити Ірпеню за нездорові амбіції Олексія Зіневича – ображеного бізнесмена, який із недавніх пір представляється громадським діячем із претензіями на крісло міського голови.

То хто ж такий Олексій Зіневич насправді? Скандальний власник інформаційної агенції «Погляд» та інтернет-провайдера «Бест», монополіст у сфері надання інтернет-послуг у місті Буча на Київщині. Ще донедавна «Бесту» вдавалося утримувати монополію й в усьому Приірпінні, але протягом останніх років на ринок регіону зайшли й інші великі гравці.

Активний розвиток провайдера «Бест» в Ірпені та Приірпінні почався за часів Януковича. Це й не дивно, адже Олексій Зіневич є позашлюбним сином справжнього регіонала – кума Азарова, екс-мера Ірпеня Володимира Скаржинського.

Яблуня від яблуні далеко не падає: Олексій Зіневич (ліворуч) як дві краплі води схожий на Володимира Скаржинського

Зіневич є наближеною особою і до мера Бучі Анатолія Федорука. За неофіційною інформацією, саме Федорук, а не Зіневич, є сьогодні реальним власником «Бесту». Крім того, Олексій Зіневич володіє компанією "Бестсервісбуд", а також, де-факто, є одним із членів так званого пулу забудовників Федорука. Це пояснює привілейований статус його компанії у місті.

Маючи такі зв’язки, Зіневич незаконно став власником понад 1 га землі у Лісовій Бучі. Нещодавно з цього приводу у регіоні розгорівся серйозний скандал. З’ясувалося, що у 2016 році четверо осіб, зареєстровані в Бородянці, Алчевську, Немішаєвому та Світловодську, отримали земельні ділянки площею по 10 соток по вулиці Грибоєдова та Ганни Барвінок у Бучі. Цими особами виявилися працівники компанії «Бест», які згодом водночас подарували свою землю сестрі Олексія Зіневича – Наталії.

А 29 листопада 2018 року на сесії Бучанської міськради виділили ще три ділянки по 10 соток наближеним до Зіневича особам – його партнерці по бізнесу Наталії Лисаченко, її сестрі Анастасії та бухгалтеру провайдера «Бест» Наталії Поліщук. За «дивним» збігом обставин саме ці ділянки разом з іншими сімома ділянками, що належать родині Зіневича, давно обгороджені чотириметровим парканом, а на них уже збудовані два чималі маєтки.

Зіневич отримав у Лісовій Бучі ділянки на підставних осіб, вирубав сосни та збудував два особняки

Обурені таким свавіллям мешканці Бучі уже неодноразово пікетували маєток Зіневича. А коли депутати Бучанської міськради відмовилися скасовувати свої рішення, люди знесли незаконно встановлений паркан, вимагаючи повернути вкрадену землю громаді.

Пікетувальники знесли незаконно встановлений паркан Зіневича

Окрім зв’язків з Федоруком, у Зіневича тривалий час зберігалися доволі приязні стосунки з мером Ірпеня Володимиром Карплюком. Але після того, як Карплюк поставив всіх місцевих бізнесменів в однакові умови, змусивши всіх платити належне до міської казни, і позбавив «Бест» монопольного становища, відкривши дорогу в місто новим провайдерам, приязнь Зіневича поступилася лютій неприхованій ненависті. Усі свої ресурси він кинув на боротьбу з колишнім приятелем. Канал «Погляд» постійно вихваляє Бучу, і навпаки регулярно критикує міського голову Ірпеня.

У цьому контексті саме Зіневича звинувачували в тому, що за його рахунок було оплачено антирекламу Ірпеня, якою була завішена велика кількість біл-бордів у Києві. А сам він відверто зізнавався на камеру журналістам, що оплачує замовні матеріали проти мера Ірпеня Володимира Карплюка.

Більше того, Зіневич використовує ручних журналістів та свій телеканал для шантажу місцевих підприємців. Яскравий приклад – так звані «журналістські розслідування» «Погляду» із використанням підставних осіб про ЖК «Авіатор» у Гостомелі. Виявляється забудовник відмовився підключати свій комплекс до провайдера «Бест» і за це отримав порцію лайна на свою голову та репутацію.

Та Олексій Зіневич завдав громаді Ірпеня не тільки моральних, а й значних матеріальних збитків. Місто втратило мільйони гривень у результаті недобросовісної експлуатації компанією «Бест» житлового фонду. Пошкоджено сотні дахів і несучих стін будинків, покрівель і капітальних стін ліфтових приміщень. Пошкоджені електричні щитки і дахи, що призвело до затікання дощу і руйнування будівель. Доповнюють сумну статистику десятки знищених ремонтів під’їздів, виламаних дверей і зірваних замків. Найбільше від такої безгосподарності провайдера постраждав центр Ірпеня.


Пошкоджені провайдером «Бест» будинки – Зіневич щиро вважає, що так мають жити люди

Реальне ставлення Зіневича до свого бізнесу і до людей яскраво характеризує переписка, яку виставив в інтернет один із користувачів Facebook. В ній Олексій Зіневич (Алех) нецензурно висловлюється щодо необхідності придбати необхідну за нормативами довжину кабеля для підключення споживачів, називаючи їх селюками, і відмовляється це робити, мотивуючи свої дії тим, що він не благодійник: «Ми що благодійники щастя селюкам там нести за мої гроші», – пише він.

Зіневич категорично відмовляється «нести селюкам щастя за власні гроші»

Зневага і цинізм у спілкуванні з людьми для Зіневича справа звична. Відомий український блогер і телеведучий Володимир Петров, який живе у Бучі і змушений користуватися послугами монополіста, був шокований тим, що бізнесмен побажав своєму клієнту захворіти на рак.

Блогеру Володимиру Петрову Зіневич побажав захворіти на рак

Не гребує Олексій Зіневич і маніпуляціями з темою війни на Сході, ганебно використовуючи звання ветерана АТО у своїх брудних політичних іграх. Так, у грудні 2018 року Зіневич завіз до Ірпеня більше сотні зовсім юних хлопців в балаклавах та уніформі і видав їх за учасників АТО, які «начебто відстоювали свої права», пікетуючи Ірпінську міську раду. При цьому так звані АТОвці запалювали димові шашки та вигукували політичні гасла. Згодом, реальні учасники АТО Ірпінського регіону в офіційній заяві засудили провокації Олексія Зіневича.

Зіневич нахабно видав молодих хлопців в уніформі за учасників АТО

Олексія Зіневича та його компанію неодноразово звинувачували у безпідставному порушенні прав споживачів. Так, у 2015 році до Антимонопольного комітету України звернувся клієнт «Бесту» Костянтин Коверзнєв з проханням відреагувати на протиправні дії монополіста. За прямою вказівкою Зіневича цьому споживачеві не надавалися інтернет-послуги, незважаючи на те, що він сплатив за них наперед.

З "Бестом" пов’язаний скандал і зі "зливом" даних абонентів. У 2014 році провайдер передав базу телефонних номерів абонентів передвиборчому штабу Анатолія Федорука. Тоді ж абонентам почали телефонувати невідомі та агітували на його підтримку. У жовтні 2016 року, коли прокуратура почала активно займатися земельними справами мера Бучі, користувачі провайдера отримували СМС-запрошення на віче на підтримку Федорука. А у липні цього року ситуація з незаконним використанням персональних даних повторилася. На телефони абонентів «Бесту» розсилалися запрошення на організовані Зіневичем акції.

Персональні дані абонентів Зіневич використовує для власних політичних цілей

Користуючись можливостями монополіста, компанія «Бест» дозволяє собі жорстоко посягати на свободу слова на Приірпінні. У 2016 році за наказом Олексія Зіневича для користувачів «Бесту» були заблоковані сайти «Зоря Приірпіння» та «Ірпінь онлайн» (які згодом почали працювати на Зіневича), «Правда Ірпеня» та офіційний ресурс Ірпінської міської ради. Під натиском громадськості ресурси розблокували.

Проте у 2018 році «Бест» вдруге незаконно заблокував «Правду Ірпеня». Сталося це після того, як сайт оприлюднив серію викривальних матеріалів щодо причетності Зіневича до дерибану землі та незаконної вирубки дерев у Лісовій Бучі. І тільки після публічних заяв громадських організацій, відповідних публікацій Інституту масової інформації та інтернет-видання «Детектор медіа» «Правду Ірпеня» розблокували.

Але наступ Зіневича на свободу слова не обмежився блокуванням сайтів. У травні цього року він не пустив на круглий стіл про перспективи розвитку Ірпеня громадських лідерів і журналістів. Звичайно, за винятком тих, хто на нього працює. Більше того, журналістів силою виганяли із зали.

Підлеглі Зіневича виганяють журналістів із зали

Зіневич оголосив війну й місцевим АТОвцям. Воїни АТО та члени родин загиблих відверто називають Зіневича “проституткою” та заявляють про численні погрози з боку одіозного власника інтернет-провайдера. У своїй газеті «Погляд», що виходить 75-тисячним накладом, Зіневич не соромиться називати АТОвців злочинцями та засуджує їхню активну позицію в громадському житті. Наприклад, участь у акції “Кава з Шевченком”, де діти з родин учасників АТО читали поезію Тараса Шевченка на центральній площі Ірпеня біля пам’ятника Кобзареві.



АТОвець та волонтер Калінін вважає Зіневича сучасним Гебельсом – безпринципним пройдисвітом

У червні цього року Олексій Зіневич серйозно підставив ГО «АвтоЄвросила», привівши шляхом обману представників організації на мітинг під будинок Генпрокурора Юрія Луценка. Члени ГО, які були присутні на заході, до останнього не знали, що автоколона рушить до будинку Генпрокурора, бо попередньо мова йшла про підтримку мешканців проблемної забудови.

Маленький Зіневич організовує велику автоколону «АвтоЄвроСили» до будинку Генпрокурора Юрія Луценка

У всіх акціях Громадської ініціативи Зіневича постійно беруть участь його підлеглі. Але при цьому, співробітникам інформаційної агенції «Погляд» не виплачують вчасно зарплатню, а кількість скарг на неякісні послуги компанії «Бест» щодня зростає. А в інтернеті з’явилася інформація, що через значні борги Олексій Зіневич готовий продати провайдера «Бест» за 1,5 млн. доларів.

На початку року Зіневич став героєм сексуального скандалу через романтичний відпочинок зі своїм другом Ярославом Маляренком, екс-начальником ірпінського відділу освіти, якому довелося піти з роботи, аби уникнути покарання за корупцію. Хоча така поведінка є цілком природньою для чоловіка, який вважає себе людиною голубої крові. Тепер Зіневича називають у регіоні “Льоша Зіна”.

Льоша «Зіна» Зіневич та Ярик «Актив» Маляренко

Фінансову та чоловічу нечистоплотність Зіневича підтверджують і його колишні друзі, яким Зіневич радикально відмовляється повернути кількамільйонний борг.

Зіневич добре знає, що йому світить згідно з Кримінальним кодексом

У Зіневича проблеми й з правоохоронними органами. Його підозрювали у причетності до побиття голови Коцюбинської ТВК Людмили Демченко.

У побитті голови Коцюбинської ТВК Людмили Демченко журналісти звинуватили Зіневича

Тож як далеко може зайти Зіневич у своїх мстивих планах можна ще здогадуватися, але те, що це буде дуже далеко від порядності, – вже очевидно. Адже людині потрібно прокласти свої кабелі по всіх містах та селах Приірпіння, щоб заробляти гроші. А всі, хто буде заважати монополісту – отримають по сюжету на каналі “Погляд”. Або їх заблокують, як “Правду Ірпеня”. Або відключать, як Костянтина Коверзнєва. Або побажають захворіти на рак, як Володимиру Петрову. Або поб’ють, як Людмилу Демченко.

0 comments:

Отправить комментарий